Projek 2021. (sambungan pt2)

Salam Covid19. Tahun 2020 adalah tahun yang sangat mencabar untuk semua orang. Bermulanya wabak Covid19 di China , dengan sekelip mata dengan cepatnya virus itu merebak ke seluruh pelusuk dunia termasuklah negara kita Malaysia. Tanggal 18 Mac 2020 adalah tarikh yang bersejarah bagi negara kita , Perdana Menteri telah mengemumkan perlaksanaan PKP ( Perlaksaan Pengawalan Read More …

Projek 2021

Salam. Lama sungguh aku tak meng ‘update’ kan personal blog aku ni. Pasal aku lebih tertumpu kepada Sosial Media seperti di Facebook , IG , Twitter. Sama la mcm korang juga kan. hahahaa. Ok long story short. Aku rasa kali ni aku kena update perjalanan hidup aku pada kali ni sebab pada tahun 2020 ini Read More …

Cerita pasal Hypermarket

Kopipes dari seorang teman di Facebook… ROSHAM BUKAK SUPERMARKET????? ____________________________ Hari ni keluar dekat newsfeed kan yg Rosyam Noor hero malaya satu ketika dulu hari ni berjaya launching supermarket. Kui… kui… kui… kui… MACAI!!! Mak Cik ni salah sorang geran hunter jugak untuk naikkan perniagaan mak cik. Tp mak cik ni rakyat marhaen. Berbeza ngan Read More …

Comeback 2018

Salam bloggers, Alhamdulilah akhirnya aku dapat hidupkan kembali page emyshahril dot com yang suatu ketika dahulu pernah aktif sekitar tahun 2007-2010. Pada masa tu tengah havoc blogger-blogger kental yang membuat duit dari hasil berblogging dan aku adalah salah sorang daripada mereka. Ya, aku pernah merasa pendapatan sampingan sekitar USD100-200 sebulan pada masa tu. Memang pengalaman Read More …

Neque adipiscing an cursus

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer nec odio. Praesent libero. Sed cursus ante dapibus diam. Sed nisi. Nulla quis sem at nibh elementum imperdiet. Duis sagittis ipsum. Praesent mauris. Fusce nec tellus sed augue semper porta. Mauris massa. Vestibulum lacinia arcu eget nulla. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia Read More …